Vad är Polkadot (DOT) och hur man köper den virtuella kryptovalutan?

Polkadot är ett krypto/blockchain-projekt som skapades av en av Ethereums medgrundare – Gavin Wood. Sedan projektet skapades har man undersökt sätt att ge stöd till ett antal sammankopplade underkedjor, så kallade parachains.

Dessa parachains är viktiga för blockchain-industrin, eftersom de kan hantera ett enormt flöde av transaktioner. Faktum är att de kan överträffa Ethereums kapacitet tack vare en mer sofistikerad design.

Kryptovalutan polkadot har kallats en ”ethereumdödare”. De senaste veckorna har den haft en minst sagt positiv prisutveckling.

Kryptovärlden har haft en spektakulär start på året – i alla fall om man ser till prisnoteringar för olika kryptovalutor. 

Polkadot är nu en av världens fem största kryptovalutor sett till marknadsvärde.

Det verkar som att Binance (och Coinbase) har insett PolkaDOT:s potential och därefter inte bara skapat en fond på 10 miljoner dollar som stöd, utan även skapat enorm exponering för myntet. Sugen på lite Polkadot merchandise eller annan cryptomerch?

Kommentera