Berg och dalbana för krypto – både för valutor och aktier

Det var nog många krypto-älskare som ville radera sina HODL-inlägg på sociala medier igår.

De som kommer att plocka ut sina coins, redan nu, som pensionär. Vet hur mycket man slitit sina hårstrån, både nu, men framförallt tidigare.

Vad är det då som sker? Enkelt beskrivet, Elon Musk gick ut med motrakt besked från tidigare, man ska inte acceptera Bitcoin, som tidigare lovats. Det blev en nedgång likt uppgången som blev när acceptansen utlovades. Sedan grävde man upp en nyhet från 3-4 år tidigare, att Kina förbjuder kryptovalutor, läs Bitcoins.

Och det blev ett rally utan dess like och det kändes som att hela kryptovärlden hade lagt in köpordrar på $ 30 000. Det gick ner som ett Usain Bolt-lopp och sedan en 3-timmars flygning i åskväder.

Även krypto-relaterade aktier gick samma väg. Personligen tycker jag mest synd om Christian Anders fru, som gick hårt in i sin mans bolag (Goobit, Bt.cx) , bara dagar innan. Men hon om någon borde ju känna sig trygg.

För de som fick vara med i kryptons underbara resa, för första gången, säger jag bara grattis. För dig som sålde med förlust, säger jag HODL och för de som satt med köpoptioner, säger jag Well Done!

Frihet, kärlek & kryptovalutor! 🅱️

Kommentera