NFT-hype – Investera med rabatt inför höstens notering av Zeptacoin

Zeptagram, ett fintech-bolag med en plattform för handel med musikrättigheter, genomförde tidigare i år en lyckad kapitalanskaffning som blev kraftigt övertecknad. Siktet är inställt på en börsnotering under 2022, men redan nu lanserar man en ny NFT-plattform för listning av och handel med bland annat digitala konstverk.

I samband med denna lansering genomför man en ICO (Initial Coin Offering) där du har möjlighet att investera i Zeptacoin – huvudvalutan på Zeptagram båda plattformar.

Om Zeptagram AB:

Zeptagram är en handelsplattform baserad på blockchain-teknik som är redo att revolutionera musikindustrin,. I nära samarbete med artister och innehållsskapare över hela världen strävar dem efter att erbjuda den mest lukrativa plattformen för investering och handel med musikrättigheter. På Zeptagram hittar du ett team av mycket erfarna proffs som lever och andas Tech, Music and Finance med en global syn. Med över 50 års erfarenhet från fintech, musikindustrin, marknadsföring och blockchain. 

Efter en lyckad kapitalanskaffning, där man reste drygt 6 MSEK, har Zeptagram växlat upp tempot och lanserat ännu en plattform, ZEPTA NFTs, som bygger på så kallade smarta kontrakt, eller NFTs (non-fungible tokens). På NFT-plattformen kan man både köpa listade och skapa egna NFTs för auktionering som även blir synliga på andra stora plattformar.

NFT-marknaden har fullkomligt exploderat i år. Digitala konstverk har gått för miljontals kronor och flera för tiotals miljoner kronor. NFT-tekniken gör att ägandet blir unikt och spårbart digitalt via blockkedjan. Hittills har NFTs fått mest uppmärksamhet för sitt användningsområde inom digital konst och musik. Zeptagram ser betydligt fler möjligheter inom en snar framtid.

Musikgruppen Kings of Leon släppte i våras deras senaste album som NFTs. Fördelen med att köpa NFTs i investeringssyfte jämfört med fysiska album som många har gjort tidigare är att ägandet av NFTs är spårbart via blockkedjan och därmed stöldskyddat. Digitala tillgångar kan inte heller få några repor eller motsvarande som sänker värdet för samlarobjekt. Utöver den digitala musiken inkluderade dessutom bandet platser på första raden för framtida konserter samt vinylskivor i NFT-kontrakten. Friheten att skräddarsy NFT-kontrakt ger möjlighet att skapa mervärde för köparna.

Zeptacoin, valutan på Zeptagrams plattformar, kommer inom kort att börja användas som en av valutorna för NFT-auktioner på ZEPTA NFTs samt bolagets nuvarande handelsplattform för musikrättigheter. Royalties från musikrättigheter kommer att betalas ut i Zeptacoin. I takt med att plattformarna får fler användare räknar man med att den naturliga efterfrågan på Zeptacoin kommer att öka.

Läs mer om Zeptacoin och teckna här

Kommentera