Vad är och hur köper man Celo Crypto?

Celo är det första blockchain-nätverk som låter dig skicka kryptovalutor direkt från din telefon. Precis som med Swish, Vipps, MobilePay, Paym, Twint etc. med den STORA skillnaden att du kan skicka pengar oavsett land (det går inte att swisha till Vipps och tvärtom), vilket inte går idag.

Celos ambition är att göra kryptovalutatransaktioner mer tillgängliga för detaljhandels och vi/de som vill köpa deras varor, vilket gör dem billiga för människor som inte redan är inblandade på marknaden. För dig som inte tror att det kostar något, att använda Swish till exempel, så har du fel. Det är dock inte du som privatperson som gör det, utan handeln, restaurangen, föreningen etc betalar en procentsats för din betalning.

Om du vill använda Celo i din butik, restaurang, förening etc så är det antingen den mobila klienten Valora eller den webbaserade klienten Celo Wallet. För dig som skall investera sköta din business så rekommenderas Celo Terminal. Självklart finns stöd för ledgers och liknande.

Hos Coinbase kan du köpa Celo!

Kommentera