Kryptotjuven – SVT Play

I Kina och resten av Östasien finns upp emot 5 000 nordkoreanska hackare. Deras enda uppgift är att stjäla pengar och information från resten av världen!

Har Nordkoreas ledare Kim Jong Un blivit världens största bankrånare? Samtidigt som hungersnöd härjar i världens mest isolerade land skickar han sin hackerarmé för att stjäla kryptovaluta. Cyberattackerna genererar miljontals dollar. Men stöldgodset går inte till att mätta en undernärd befolkning utan till att bekosta landets förbjuda kärnvapen- och robotprogram. Hur kan ett land där endast en procent av folket har internet, bygga upp en digital armé som hotar den globala cybersäkerheten? Och varför skickar Nordkorea upp rekordmånga missiler just nu? I studion: Susan Ritzén, SVT:s tidigare asienkorrespondent, kryptoexperten Eric Wall och Sven-Erik Johansson, den svensk som varit allra flest gånger i Nordkorea. Programledare: Rebecca Randhawa. 

SVT Play

Se Utrikesbyrån här!

Kommentera